Over mij

Mijn foto

De helft van het ukuleleduo The D'ukes.
Ukulele-leraar.

donderdag 13 juli 2017

Tenor gitaar

De TG 100 van APC is binnen!
Een tenor gitaar dus. Daar zijn er meer van, maar deze heeft nylon snaren. 4 om precies te zijn, want een tenor gitaar heeft 4 in plaats van 6 snaren.
En door die nylon snaren komt dit instrument ineens heel dicht te staan bij een bariton ukulele. Een bariton ukulele is als volgt gestemd ; D-G-B-E- en dat zijn dus in feite de onderste 4 snaren van een gewone gitaar.
Voor een tenor gitaar zijn diverse stemmingen mogelijk en heel vaak is dat C-G-D-A- zoals van een tenor banjo.
De tenor gitaar van APC met nylon snaren leent zich bij uitstek voor de "Chicago tuning" ofwel de bariton ukulele tuning ; D-G-B-E-


Deze tenor gitaar kun je dus bespelen als ware het een bariton ukulele. Maar door de volwassen klankkast gaat de klank beduidend forser zijn dan die van een bariton ukulele.
In mijn ogen is dit een prachtige aanvulling voor met name bariton ukulele spelers.
Luister maar eens naar hoe het kan klinken;


voor meer informatie over deze prachtige tenor gitaar;
www.ukuleleplein.nl

1 opmerking:

  1. Hallo Andre,
    Ik heb een vraag: Ik deze blog schrijf je dat de Tenor gitaar voorzien is van nylon snaren. Wat voor een nylon snaren gebruik je doorgaans op een Tenor gitaar (daargelaten dat er veel met staal worden besnaard) Dikte? Dichter bij een Bariton Uke of bij Gitaar? Eventuele tips, persoonlijke favorieten? Mijn dank is bij voorbaat groot. Hartelijke groet, Jillis Molenaar

    BeantwoordenVerwijderen