Over mij

Mijn foto

De helft van het ukuleleduo The D'ukes.
Ukulele-leraar.

donderdag 30 augustus 2012

Hamano H 100 S

Een merk dat helaas weinig van zich laat horen; Hamano.
Geen idee hoe dat komt.
Met name in The U.K en in U.S.A. staat dit merk bekend als maker van zeer goede kwaliteits- ukuleles.
Hamano maakt een soprano, een concert en een tenor-model. En al deze modellen zijn uitgevoerd in een antiek aandoende bruine kleur. Dus hangend in de rekken tussen al die fleurige ukes van Ohana, Kala en Korala's gaan ze niet opvallen. Althans niet in de zin van blits enz.
Neem je er echter een ter hand, tja........dan wordt het een ander verhaal.
De klank van een Hamano ukulele is overdonderend. Je zou kunnen zeggen dat al het werk vooral in de klank is gaan zitten, alsook in de afwerking. Dat resulteert weer in een fantastisch bespeelbaar instrument.
Hamano geeft zelf aan dat zij zich hebben laten inspireren door de Martin ukuleles uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Qua uiterlijk is dat duidelijk zichtbaar, maar ook qua klank is dat duidelijk hoorbaar. Gemaakt van solide mahonie.
De soprano (zie afbeelding) is ultra licht van gewicht en geeft een geweldig volume en een lange sustain.
Hamano ukuleles zijn geen beginners-instrumenten. Althans niet in de zin van een instrumentje van een paar tientjes.
Het zijn wel instrumenten voor die ukulisten die op zoek zijn naar een fijn bespeelbaar en zeer goed klinkend instrument. Als je zo iets zoekt, zou ik Hamano niet overslaan, want dit merk behoort zonder twijfel tot het beste dat er in ons land gekocht kan worden.
Een groot voordeel is dat de importeur van Saga Instruments gewoon in ons eigen land woont. Dat betekent dat elke muziekwinkel contact met hem kan opnemen en desgewenst een Hamano kan leveren.
Nog mooier is dat deze importeur de mogelijkheid biedt voor geinteresseerde klanten om deze Hamano ukuleles zelf te kunnen proberen.
Voor meer informatie kun je kijken op; www.boetzkessnaarinstrumenten

maandag 20 augustus 2012

Stagg USX-Zeb-S ukulele review

Hier mijn bevindingen over deze ukulele. Wat ik ben vergeten te vermelden is dat dit instrumentje met Aquila snaren is uitgerust. Het cedar bovenblad zorgt echter voor zoveel volume dat ik de Aquila's heb vervangen door Worth clear snaren. Een hele verbetering.

vrijdag 17 augustus 2012

Ukuleleboutique in Amsterdam

Afgelopen woensdag ben ik naar het ukuleleboutique in Amsterdam geweest. Met het openbaar vervoer is dat allemaal goed te doen, zonder parkeerproblemen en file-leed.
Neil en zijn charmante partner staan er klaar voor, ook op deze zeer warme dag.
Zoals je kunt verwachten, hangt de winkel vol met ukuleles. Een interessant assortiment tref ik aan; Ohana, Kala, Lanikai en Korala......Keurige merken, verschillende modellen en prijzen........je kunt ze allemaal uit proberen. Maar ook Martin, Breedlove, Anuenue, Fender en Gretsch zijn aanwezig. Zo heb ik eindelijk een Martin S1 kunnen bespelen. Verrassend vond ik de modellen van Gretsch....goed afgewerkt en een aangename klank. Zo was ik ook stomverbaasd over het geluid dat uit een Anuenue U 900 pineapple komt. Een gelamineerd gebeuren dat zeer goed is afgewerkt en zeer goed klinkt. En dat dan ook nog voor een zachte prijs.


Als je op zoek bent naar een nieuwe ukulele dan kun je gerust naar het Ukuleleboutique gaan. Je kunt dan zelf vaststellen waarom een Makala dolphine zo voordelig is en waarom bijvoorbeeld de Anuenue U 900 jou veel meer plezier gaat bezorgen en dat voor een beetje meer euri.
Mocht je op zoek zijn naar een banjolele, ook aanwezig. Er is zelfs een banjolele van Wim van der Leeden aanwezig. Deze Nederlandse bouwer maakt prachtige en zeer goed klinkende instrumenten voor een prijs die je zou doen vermoeden dat ze uit China komen. Maar nee...echt Hollands handwerk.
Het Ukuleleboutique maakt een bezoek aan de hoofdstad de moeite waard!