Over mij

Mijn foto

De helft van het ukuleleduo The D'ukes.
Ukulele-leraar.

dinsdag 31 juli 2012

Nieuwe reviews op komst.

Het heeft een tijdje stil gelegen..........ik kwam er even niet toe.
Persoonlijk ongemak, waar uiteindelijk de tandarts een einde aan heeft kunnen maken. Maar binnenkort hoop ik weer te starten met het maken van mijn filmpjes over ukuleles.
Daarnaast ga ik in mijn op handen zijnde vakantie deel 1 van mijn ukulele-leerboek afmaken en daarmee op zoek naar een uitgever.
We gaan weer aan de gang en hebben er zin in.

donderdag 19 juli 2012

Del Rey gaf work-shop in Den Bosch

Woensdagavond, 18 juli.
Eindelijk was het dan zover. Del Rey kwam voor haar work-shop naar Den Bosch.
En dus kregen wij, de leden van de Bosche ukulele-club de unieke gelegenheid om deze fantastische muzikante van dichtbij te zien en te horen.
Dat was zeeeeeer de moeite waard.
Voor diegenen die haar nog graag willen zien optreden en......eventueel willen deelnemen aan de work-shop die zij na haar optreden zal geven............Goed Nieuws;
Aanstaande zaterdag geeft zij haar laatste concert in Breda.
In "het hijgend hert" zal dat gaan plaatsvinden. Bezoek hun web-site......
Een aanrader voor iedereen die iets met ukuleles heeft.
Mocht dat niet lukken (jammer voor je) dan kun je altijd nog een bezoekje brengen aan haar web-site;   http://hobemianrecords.com/delrey.html
Hier nog een actiefoto van Del in Den Bosch.

donderdag 12 juli 2012

Wat is nu een "goede" ukulele?

Deze vraag krijg ik met zekere regelmaat gesteld. En die is niet zo maar beantwoord.

Het belangrijkste is echter dat een instrument goed is gemaakt.......dat de afstellingen juist zijn, de snaren (actie) niet te hoog of te laag liggen...de hals recht is....de stemmechanieken goed van kwaliteit en ga zo maar door.
Deze zaken zorgen er voor dat een instrument goed gestemd kan worden, gestemd blijft en bespeelbaar is. Dat zijn de belangrijkste zaken waaraan een goed instrument dient te voldoen.
Daarnaast kun je ook nog voorkeur hebben voor een bepaald model, kleurtje enzovoorts........Ook niet onbelangrijk; de klank. De klank is sterk afhankelijk van de gebruikte materialen......Koa of mahonie bijvoorbeeld leveren een zeer uiteenlopende klank.
En dan kom je al snel bij de aanschafprijs. Ook bij het kopen van een ukulele kun je niet voor het spreekwoordelijke dubbeltje op de eerste rang zitten. Of nog een cliché; alle waar naar zijn geld.
Ga je naar een muziekwinkel, dan kun je verschillende instrumenten met elkaar vergelijken. Ben je aangewezen op het web dan wordt het toch een ander verhaal.
Om dat nu wat korter te maken ga ik hier mijn eigen ervaring ventileren;
Met een BRUKO ukulele zit je altijd goed.
Deze instrumenten worden grotendeels met de hand gemaakt in Duitsland. De kwaliteit staat op hoog niveau en dat wil zeggen; goed gemaakt, perfecte intonatie en prima bespeelbaar. Daarnaast is de prijs bijna van het niveau "voor een dubbeltje op de eerste rang". Zeeeeeer betaalbaar dus. Voor een bedrag van 129 euri heb ik vandaag deze Bruko no.1 ontvangen, excl. verzendkosten a 25 euri maar wel met gewatteerde hoes.
Een perfect instrument met een geweldige klank.
Met een Bruko ukulele loop je weinig risico en de kans dat je heel blij wordt van zo'n geweldig instrument is erg groot.
Te bestellen bij Bruko ukuleles op hun web-site.
Woon je in de buurt van Rotterdam.....bezoek dan de Jumping Flea Market van Shelley en Marko, want daar hangen ook Bruko's.

vrijdag 6 juli 2012

Del Ray geeft workshop in Den Bosch!!!!

Jawel, u leest het goed.......Op woensdag 18 juli komt Del Ray een workshop geven bij de Bosche ukulele-club Uke and Duke.
De toegang voor leden is geheel gratis.
Niet leden zijn ook welkom en kunnen voor 10, euri deelnemen aan deze workshop.

Het gebeurt niet vaak dat een artieste van dit kaliber in ons land rondtrekt. Dat zij dan een mooie stad als Den Bosch niet overslaat is wel weer te begrijpen.
Dus wij, van Uke and Duke boffen maar weer eens.
Voor meer informatie ( aanvangstijd en locatie) mail naar;
andrehendriks51@gmail.com