Over mij

Mijn foto

De helft van het ukuleleduo The D'ukes.
Ukulele-leraar.

maandag 23 april 2012

Koa pili koko

Onder de naam Koa Pili Koko zie je al enkele jaren de meest fraaie ukulele's opduiken. Op youtube staan diverse revieuws over deze ukuleles. Nieuwsgierig geworden en dus ging ik op zoek.
Uiteindelijk heb ik via Exquisite.fr het een en ander gevonden. Het betreft namelijk instrumenten van een bedrijf, Maestro geheten. Dat is gevestigd in Singapore. Het bedrijf maakt op de eerste plaats (handgemaakte) gitaren, maar sinds enkele jaren ook ukuleles........eveneens handgemaakt. Startend met een serie van gelamineerd hout, de us 10 oplopend tot de U 45. De U 30 serie is gemaakt van koa pili koko. Een houtsoort.....zeer verwant aan koa, maar in feite is het acacia.
De U-30 is zeer fraai gemaakt en nog fraaier afgewerkt. Men is bepaald niet zuinig geweest met de laag varnish, zodat de uke nogal glossy overkomt. Het geluid is fantastisch........prachtig helder hoog en harmonisch laag. Het is niet extreem luid, maar dit instrument moet zich nog duidelijk "zetten". Je moet het echt inspelen. Wat wel zeer opvallend is, als je echt hard aanslaat krijg je meer geluid, maar dat blijft net zo helder..........geen enkele vervorming. Dit is een puike ukulele voor mensen die een kwaliteitsinstrument wensen. Als gezegd; te bestellen bij; exquisite.fr

woensdag 11 april 2012

Ukulele winkel in Amsterdam

Via het ukulele-forum vernam ik dat er in Amsterdam een ukulele-winkel bestaat. Zij hebben zelfs een website. Die is in het Engels..........Of dat nu is omdat de eigenaar Engelstalig is of omdat het gewoon internationaler aandoet, dat is mij nog niet duidelijk. Misschien is het wel "cooler" al dat Engels of zo..........hoe dan ook.........
De winkel bestaat en hun aanbod is interessant.
Schreef ik de laatste keer nog dat Anuenue hier nog niet te koop is........In Amsterdam hangen ze al in de rekken. Een goede zaak en daar wilde ik dan ook direct melding van maken.
Maak kennis met deze ukulele-winkel op;
www.ukeboutique.nl
Zelf zal ik daar ook dringend eens naar toe moeten.

woensdag 4 april 2012

Soms duurt het wat langer eer ons iets bereikt......

De ukulele is bezig aan een opmars. Langzamerhand zie je steeds meer gevestigde artiesten met een ukulele in hun handen of in hun muzikale gelederen. Dat geldt vooral voor de ons omringende landen, want in Nederland loopt het met mindere vaart.
Met als gevolg dat het ook wat moeilijker is om een instrument te kunnen kopen. Woon je in de buurt van Rotterdam of Amsterdam, dan gaat het nog wel lukkten. Anders ben je aangewezen op web-winkels.
Jammer is dat. Er zijn aardig wat nieuwkomers op de markt met interessante instrumenten, maar eer wij die hier kunnen bespelen vooraleer je besluit iets te kopen.....dat gaat allemaal nog even duren. Kala's........dat wil dan wel lukken. Ik was al blij dat ik in The Jumping Fleamarket van Marko en Shelley een Ohana kon uitproberen.
Maar het zou leuk zijn als een merk als Kamoa ook deze kant op kwam. Een enkele week geleden maakte ik kennis met het merk Anuenue. Dat moet dan helaas via Frankrijk. Maar ook dat is een geweldig goed merk met vele interessante modelen.
Zoals wel vaker de laatste jaren, gebeurt alles in ons land wat later dan in de rest van de wereld. ..........Nou ja, met uitzondering dan van de huidige economische crisis.........daar hebben we alleen in Nederland last van.
Hier een afbeelding van een van de toppertjes van Anuenue. Op weg naar betere tijden.........?